Prijava

VELIKI USPJEH NOVOG ZADUŽIVANJA GRAĐANA PREMIJERA PLENKOVIĆA I MINISTRA MARIĆA

Mediji pišu o velikom uspjehu ministra financija Zdravka Marića i premijera Andreja Plenkovića koji mogu posve mirno otići na godišnji odmor, jer su s prodajom tri milijarde kuna državnih obveznica zatvorili račun financiranja državnog proračuna dok se ne vrate s godišnjeg odmora.
Ministar Marić prodao je obveznice fondovima i osiguravajućim društvima na rok od 15 godina uz 3,30% kamata, što je najdulji rok jer je do sada najdulji rok bio 11 godina.
Tako da će obveznice stići na naplatu tek 2032 godine. Takav način prodaje znači da se ministar zadužuje jer ga boli ona stvar za to jer on sigurno tada neće biti ministar, pa neka brigu bere netko drugi jer je on tako uspješan i uspio zadužiti narod za tri milijarde, koje će platiti porezni obveznici.
Ovo je treće zaduživanje ove godine od 11,5 mlrd. kuna ili 1,55 mlrd. eura na domaćem tržištu i plus 1,5 mlrd. eura što ukupno ne računajući ranija zaduživanja ministra iznosi 3.05 mlrd. eura.
I pored takvog dodatnog povećanog zaduživanja građana statistika tvrdi da je Hrvatska i dalje zadužena za 47,0 mlrd eura.
Podsjećamo da je svako zaduživanje građana protuustavno jer nijedan član Vlade nema mandat za zaduživanje građana Republike Hrvatske, jer se ne radi o investicijama i pokretanju proizvodnje za stvaranje novostvorene vrijednosti. Što je jedino opravdano i zakonski dozvoljeno.
Očito da vladi premijera Andreja Plenkovića ne pada na pamet da bi Hrvatsku ekonomiju trebalo okrenuti naglavačke, jer Hrvatska sve dublje tone u Dužničko ropstvo.
Zadatak države je da stvori uvjete i osigura financiranje investicija koje će otvarati radna mjesta, čime se rješava nezaposlenih i radno sposobni i mladi neće odlaziti u inozemstvo.
Da građani mogu živjeti od svoga rada i uzdržavati svoju obitelj, nitko ne bi išao van. Plaćati državi porez i trošiti zarađeni novac i pokrenuti potrošnju, kontra politike štednje Angele Merkel, koja poziva Sirijce u Europu a onda nama dijeli kvote koliko ćemo ih morati primiti i zaposliti, a naši odlaze van.
To je politika globalista, neoliberalista, koja nam je nanijela ogromnu štetu za 26 godina naše samostalnosti.

Više...

DRŽAVNI NEPRIJATELJI HRVATSKE KUNE PODVALJUJU REZULTATE ZA UVOĐENJE EURA

Prijeti nova opasnost za Hrvatsku financijsku suverenost i financijski krah osiromašenih, blokiranih, ovršenih, frankiranih i fin-iranih Hrvatskih građana. Tamo nas guraju oni koji su sukrivci za stanje duga od 47,0 mlrd eura i gubitka 9,0 mlrd. eura u Koncernu Agrokor te za donošenje zakona Lex Agrokor čije troškove će platiti porezni obveznici.
Nakon toga svi pošteni vjerovnici, dobavljači i OPG će bankrotirati i izgubiti svu imovinu. Tako su u Hrvatskoj u Saboru izglasali zakon naši zastupnici na prijedlog premijera Plenkovića koji pogoduju bankaroidima i tajkunima na štetu građana Hrvatske.
A ti isti građani su ponovno na izborima glasali za njih da nas i dalje gule do mile volje.
Do kada će birači pušiti istu foru „kvazi kulture i diplomacije“?

Hrvatska službeno izlazi iz postupka prekomjernog deficita

Na sastanku u Bruxellesu ovaj tjedan ministri financija EU potvrdili su preporuku Eu-Ropske Komisije po kojoj Hrvatska službeno izlazi iz postupka prekomjernog deficita. Što to konkretno znači?
Potpredsjednik Europske Komisije za euro i socijalni dijalog ( koliko znamo s Hrvatskim narodom nije bilo nikakvog dijaloga - referenduma) g. Valdis Dombrovski inače predstavnik Latvije (uvijek gurnu nekog iz male zemljice da bi dali važnost svim članicama te imali privid demokracije), nikad velikog i poznatog igrača, koji po direktivi poručuje;
Nadamo se da će Hrvatska iskoristiti ovaj pozitivni zamah za provedbu sveobuhvatnog programa reformi usmjerenih na modernizaciju države i privatnog sektora, za što je EK spremna osigurati stručno znanje.
Već smo tijekom ovih 26 godina vidjeli dokle smo dišli s njihovim reformama i njihovim stručnim znanjem. Izgubili smo tvornice i poduzeća, izgubili smo banke i sada nam pomoću Zakona o porezu na nekretnine koje su u Hrvatskoj u 90% vlasništvu građana žele oteti stanove, kuće, vikendice, zemlju naših Hrvatskih djedova koju smo nasljeđivali od stoljeća sedmog.
Potpredsjednik EK za euro Valdis Dombrovski koji vodi ovaj proces je rekao: Provedbom reformi Hrvatska će postati privlačnija ulagačima, ojačati otpornost svoga gospodarstva i osigurati dugotrajni rast.
Takva preporuka je došla nakon što je lani ostvaren rekordno nizak deficit od 0,8% BDP-a i potvrđen trend smanjenja javnog duga. Preporuke se odnose na javne financije i oporezivanje, mirovine, tržište rada i socijalnu zaštitu, određivanje plaća, javnu upravu, i državna poduzeća te pravosudni sustav.
Paradoks da je sama Vlada izračunala da ima 254 nameta poreza koji nisu u redu, a o enormno viskokom 25% PDV i porezima i prirezima neću ni govoriti.

Guverner HNB B. Vujčić da može odmah bi nas usosio u euro zonu.

Izlazak iz procedure je odmah pozdravio guverner HNB Boris Vujčić i najavio pokretanje Zahtjeva za ERM 2 mehanizam za ulazak Hrvatske u Eu-Ropsku monetarnu uniju kako bi uveli euro.
Preporučam guverneru i ministru financija da to ne rade jer po Ustavu RH nemaju mandat Hrvatskog naroda za uvođenje eura i podla zaduživanje građana i uzimanje stranih kredita u inozemstvu i kod domaćih banaka.
Ministar financija Zdravko Marić kaže da je uspjeh postignut zahvaljujući konsolidaciji javnih financija na rashodovnoj strani proračuna.

Ovakvo iznošenje podataka Europske Komisije, je stvarno neprimjereno jer isti tjedan Eurostat Europske Komisije iznosi negativne podatke o Hrvatskom gospodarstvu. Premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić, neprestano nas zasipavaju s pozitivnim podacima o povećanju industrijske proizvodnje, povećanju izvoza i smanjenju uvoza. Porastu zaposlenosti, smanjenju broja nezaposlenih, otvaranju radnih mjesta itd. A na televiziji pokazuju nove poduzetnike iz garaža i privatnih soba koji su ustvari otvorili kućnu radinost.
S takvom proizvodnjom nema kruha i napretka i narod će i dalje odlaziti van. Natalitet će padati i dalje i danas je procjena da nas u hrvatskoj živi 3,8 milijuna građana, jer ih je 400.000 u zadnje tri godine napustilo Hrvatsku.

Eurostat iznosi podatak da je u hrvatskoj industrijska proizvodnja pala za 1,9 %

Dok je u EU zemljama prosječni porast proizvodnje porastao za 0,2 % mjesečno. Rast u EU temelji se na porastu u energetici, robe široke potrošnje i kapitalnih roba za 0,8% te industrijske proizvodnje za 0,5%, koja je porasla u odnosu na prethodno razdoblje.
Europska Komisija i njezin Eurostat iznosi podatke o lošem stanju u Hrvatskoj dok se potpredsjednik EK Valdis Dombrovski zadužen za Euro i naša Vlada hvale dobrim podacima i smanjenju javnog duga. Tako je ista Komisija u koliziji sa svojim lažnim podacima. Zato što EK birokracija radi po direktivi i gura Hrvatsku u Euro zonu, znači još dublje u Dužničko ropstvo.

Odgovaramo na reforme koje predlaže Eu-Ropska Komisija putem gospodina Valdis Dombrovskog.

Od vaših reformi Hrvatska je izgubila financijski suverenitet, to jest sve banke 95% su u stranom vlasništvu, izgubili smo 90% proizvodnje, izgubili smo 80.000 poduzeća, radnici ostali bez posla, a s burze rada bačeni su na ulicu. Izgubili smo socijalna prava: besplatno zdravstvo, besplatno školovanje, besplatne lijekove, davanja za rodilje, davanja za invalide rata i rada. Izgubili smo 70 % stočnih fondova, izgubili smo sve poljoprivredne kombinate, ribarstvo, vinogradarstvo i OPG jedva preživljavaju.
Jer gospoda iz ministarstva ne mogu povući niti sredstva iz Europskih fondova. Uplaćujemo članarinu u EU 1,0 mlrd. eura, a dobijemo natrag svega 300 mil.eura.
Plaćenik EU ekonomist Jeffray Sacks je po njihovom nalogu namagarčio sve zemlje u tranziciji svojom doktrinom malog i srednjeg biznisa, i Hrvatska je prihvatila njihove sve reforme i doktrine i pala u Dužničko ropstvo.

Kakva je to pozitiva rekordno nizak deficit od 0,8% BDP-a

Ministar financija kaže da smo zaduženi 47,0 mlrd. eura. Istovremeno iznosi podatak da je:

DUG Građani i Tvrtke   420,0 mlrd.kn 56,0 mlrd eura
DUG Država               300,0 mlrd kn 40,0 mlrd. eura

Iz istog ministarstva financija dobivamo sasvim drugačije podatke o dugu Hrvatske koji je 223 % veći od BDP-a, jer kada zbrojimo ovo iznosi 96,0 mlrd eura. To je bez reprogramiranih kredita, sayonara obveznica, blagajničkih zapisa, garancija itd.
PRORAČUN 2017. ministra Marića: RASHOD 128,389 mlrd. kn PRIHOD 121,013 mlrd. kn minus 6,8 mlrd. kn.
Razmotrimo samo Koncern Agrokor koji ima u svom sustavu ima 60 tvornica i poduzeća, koji su zaduženi preko 50,0 mlrd. kn, samo Ledo je dao Koncernu 19,0 mlrd. kn, to je 7,0 mlrd. eura, o kojima ovisi 60.000 radnika Agrokora i 120.000 radnika drugih poduzeća kooperanata i OPG-a.

Izglasavanjem zakona Lex Agrokor zbog čega je došlo do raspada koalicije između HDZ-a i Mosta, a četiri ministra dobila nogu jer su mostovci odbili podržati ministra Zdravka Marića, čime je dovedena je u pitanje cijela Vlada i ekonomija Hrvatske.
Povjerenik za stečaj Koncerna Agrokor g. Ante Ramljak do sada je prikupio od 10.000 pravnih subjekata vjerovnika prijavu potraživanja, i proći će mjeseci dok se ne utvrdi pravo stanje duga Agrokora.
Europska Komisija g. Valdis Dombrovski, guverner Boris Vujčić, ministar Zdravko Marić žele na mala vrata na brzinu progurati euro u ovako teškoj ekonomskoj situaciji kao da Hrvatska ima idealne uvjete za ulazak u EMU i izbacivanje kune i prelazak na euro.

Efekti uvođenja eura

U svim zemljama u kojima je uveden euro sve je poskupojelo od 01.siječnja 2002.g. za dvostruko, a danas petnaest godina poslije i za trostruko. Cijela Europa živi daleko lošije nego 2002.godine.
To bi za nas bio još veći pad u ekonomski ponor i siromaštvo Hrvatskog naroda, koji masovno napušta zemlju u potrazi za kruhom. To ovim neprijateljima Hrvatske kune nije bitno. Njima je bitno da nas bace u ralje eura po direktivi Europske Komisije 2007/64 EZ EU, parlamenta EU i Vijeća te direktive 97/7/EZ, 2002/65/EZ, 2005/60/EZ i 2006/48/EZ te provedbe Uredbe Vijeća EU 1338/2001 i 1339/2001 od 28.06.2001. i mnogo drugih direktiva Eu-Ropske Komisije.
Takva preporuka EK kažu došla je nakon što je lani ostvaren rekordno nizak deficit od 0,8% BDP-a i potvrđen trend smanjenja javnog duga, oporezivanje, mirovine, tržište rada i socijalnu zaštitu, određivanje plaća, javnu upravu, i državna poduzeća te pravosudni sustav.
Pa ovi na vlasti HDZ i SDP obećavaju nam blagostanje već 26 godina, pa zar smo slijepi i invalidi, vjerojatno da jer su još uvijek oni na vlasti.
Točno je da su neki troškovi smanjeni, zato što nismo imali Vladu, pa su bili ponovni izbori, te se tehnička Vlada nije mogla zaduživati, kako je Zdravko Marić planirao za 56,0 mlrd kuna = 7,5 mlrd eura.

Socijalni napredak reforma Europske unije i njihovih stručnjaka

Što se tiče mirovina, kako ih nije sramota pa umirovljenici se oporezuju, a 500.000 umirovljenika prima ispod 2.000 kn, a 100.000 prima samo 500 kn mjesečno, dok je prosječna mirovina 2.200 kn, pa neka oni u Vladi i Saboru probaju živjeti od takvih prihoda mjesečno. Tada se dame ne bi pojavljivali svaki dan u drugoj garderobi na sjednicama Sabora.
O kakvoj socijalnoj zaštiti oni u EK pričaju. Tri dana ravnatelj dr. Zoran Bahtijarević i njegove kolege iz Klaićeve dječje bolnice u Zagrebu apeliraju da im za sedmero djece treba lijek koji košta 10,5 milijuna kuna, inače će djeca umrijeti. Toliko iznosi cijeli proračun bolnice.
Da danas se nitko iz Vlade nije javio, a niti onaj iz EK g. Valdis Dombrovski koji hvali socijalnu politiku Hrvatske samo da uđemo u Euro zonu. O pravosudnom sustavu i korupciji nema smisla gubiti vrijeme. To nije bitno nikome iz Vlade koji se brinu kako presložiti fotelje, da bi oni ostali na vlasti.
Najbolje je da u Hrvatskom Saboru izglasaju Zakon o zabrani misli i kritike Vlade i njezinih dužnosnika.
Pa nije narod napao Janicu Kostelić radi toga što je osvojila 5 medalja na Olimpijadi, već zato što obnaša dužnost Tajnika sporta. Premijerku Jadranku Kosor i Andriju Hebranga i druge su javno mnogi vrijeđali i dolazili im skandirati pred kuću. Pa nisu nikog uhitili, a ovi su nedodirljivi, ovi rade što hoće, a narod mora šutjeti.

Mons. biskup dr. Vlado Košić vrhunski intelektualac je javno prozvao premijera Andreja Plenkovića, za političku prostituciju, jer premijer ipak mora znati granicu motrala ili neka podnese ostavku, ali u našem društvu je nestao moral, pa se napadaju oni upozoravaju na moral i koji misle svojom glavom.

 

Više...

LAŽNI EKONOMSKI PODACI O USPJEHU PLENKOVIĆEVE VLADE

Eurostat iznosi negativne podatke o Hrvatskom gospodarstvu, a premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić, neprestano nas zasipavaju s pozitivnim podacima o povećanju industrijske proizvodnje, povećanju izvoza i smanjenju uvoza. Porastu zaposlenosti, smanjenju broja nezaposlenih, otvaranju radnih mjesta itd. A na televiziji pokazuju nove poduzetnike iz garaža i privatnih soba koji su ustvari otvorili kućnu radinost. S takvom proizvodnjom nema kruha i napretka i narod će i dalje odlaziti van. Natalitet će padati i dalje i danas je procjena da nas u hrvatskoj živi 3,8 milijuna građana.
Prezentiraju nam statističke podatke koji su vrlo čudni za svakog statističara, jer se ne odnose nikada na konkretne kvantitativne i financijske brojke već se loši podaci pretvaraju u dobre. Tako je stav našeg premijera Plenkovića i ministra Marića koji je ostao talac zakona Lex Agrokora i ostao na dužnosti ministra, iako je on prije dvije godine i više znao sve marifetluke koji se dešavaju u koncernu Agrokor, a na dužnost ministra je postavljen upravo kako bi zakamuflirao situaciju.
Neće moći dugo tajiti jer se prikupljaju sve prijave i potraživanja vjerovnika Agrokora. Tako i danas ministar Marić iz Bruxellesa poručuje da se provodi konsolidacija i da situacija u Agrokoru neće utjecati na stanje u Hrvatskoj. Izjavi i ostane mrtav hladan.
Istovremeno nam u stečajni postupak i predstečajnu nagodbu odlaze, Petrokemija, Kutina, Viadukt, Imota, AWT i mnogi drugi, a vladinom povjereniku Ante Ramljaku do sada je podnijelo svoja potraživanja 10.000 subjekata i to još nije kraj. Koliko točno duguje koncern Agrokor znat ćemo tek za nekoliko mjeseci.
Našoj Vladi odgovara ovakva situacija u kojoj mladi i radno sposobni odlaze u inozemstvo, tako je u zadnjih tri godine Hrvatsku napustilo 400.000 stanovnika. Oni se ne odjavljuju i tako ostaju na spisku za statistiku pa se Vlada hvali kako je nezaposlenost pala na 11%, kako su pokazatelji sezonskog zapošljavanja u turizmu pozitivni, a u građevinarstvu više nema zanatlija jer su svi otišli van, što je postao problem u toj grani.

Eurostat upozorava na loše ekonomsko stanje u Hrvatskoj.

Istovremeno Europska Komisija i njezin Eurostat iznosi podatke o lošem ekonomskom stanju u Hrvatskoj dok se naša Vlada hvali dobrim podacima i smanjenju javnog duga. U hrvatskoj je industrijska proizvodnja pala za 1,9 % dok je u EU zemljama porast u Irskoj za 7,7 % Malta i Portugal 3, % itd. Osim Hrvatske pad su zabilježile Slovačka za 11% Luksemburg 3,1% Grčka 2,9% itd.
Prosječno je proizvodnja u EU porasla za 0,2 % mjesečno. Rast u EU temelji se na porastu u energetici, robe široke potrošnje i kapitalnih roba za 0,8% te industrijske proizvodnje za 0,5%, koja je porasla u odnosu na prethodno razdoblje. Koliko štete će nanijeti Hrvatskim poreznim obveznicima koji će kao i uvijek morati pokriti gubitke nesposobne Vlade plus 50,0 milijardi duga Agrokora.
Istovremeno je blokiranih u Hrvatskoj 400.000 građana s dugom od 42,0 milijarde kuna. Kao i uvijek ministar financija Marić i premijer Plenković će to prikazati kao svoj osobni konsolidirani uspjeh i jedinstvo u Vladi s novim ministrima, kao i smijenjenim za koje više nije bitno da budu štićeni ministri jer su u pomoć priskočili iz protivničkog SDP tabora HNS-ovih pet glasova u Saboru da se njihovi ubace u ministarske fotelje i potpredsjedničko mjesto.

Više...

KOLIKA JE PLAĆA VICEGUVERNERA HNB

Puno je mlađi ali i bogatiji od Nadana Vidoševića i Ive Sanadera zajedno! A nije u zatvoru! Pogodite koja ga stranka štiti. Kako za nekoliko godina steći četiri kuće, jedan stan, zrakoplov, 1.6 milijuna eura i 500 tisuća dolara ušteđevine? Viceguverner HNB-a Damir Odak koordinira i upravlja poslovima iz područja Sektora bonitetne regulative i nadzora banaka. Na tu je dužnost dospio odlukom Hrvatskoga sabora u srpnju 2012. Kako je obavljao nadzor banaka, za koji je i nominalno zadužen, dokazuje slučaj nedavno propale Centar banke. To otvara pitanje kriterija po kojima se na najodgovornije dužnosti u državi biraju kadrovi, ali to nije povod ovoga kratkog teksta.

Više...

LEX-AGROKOR, TROSTRUKA PLJAČKA HRVATSKOG NARODA

Agrokor je, dobivši povoljan kredit od Rusa, vratio lihvarski kredit J. P. Morganu i samo na razlici u kamatama zaradio 60,0 mil. € te se tako riješio američkih bankara. To nam zapadne banke rade već 26 godina pljačkajući hrvatski narod sa kamatama na 87,0 mlrd. € glavnice i nitko ne postavlja pitanje. A to je potpuno druga priča od one koju nam serviraju mainstream mediji!

Više...

Portal Istinom protiv laži traži od premijera Plenkovića da primi predsjednika Pokreta ZAJEDNO Karina Hromin Sturma koji je ponudio rješenje za spas Hrvatske

Albert Guinon je rekao da problem vođenja države ne proizlazi iz onog što vođe ne znaju, već iz onoga što misle da znaju.

Čitatelji, da vas podsjetimo, 26. siječnja 2016. godine predsjednik Pokreta ZAJEDNO Karino Hromin Sturm za naš portal je izjavio:

KARINO: 'Gospodine Plenkoviću, prodaja HEP-a je najgora opcija, pozvali ste javno da se javimo, javno Vam nudim rješenje za spas Hrvatske.'

http://istinomprotivlazi.com/kolumne/karino-hromin-sturm/1126-karino-gospodine-plenkovicu-prodaja-hep-a-je-najgora-opcija-pozvali-ste-javno-da-se-javimo-javno-vam-nudimo-rjesenje-za-spas-hrvatske

Dakle, Karino je reagirao na javni poziv premijera ponudivši svoj projekt Strategiju razvoja Hrvatske uz garanciju sigurnog izlaska iz krize i visokog standarda hrvatskih građana. Premijer je, naime, javno pozvao hrvatske građane da se jave svi oni koji imaju bolje rješenje za otkup MOL-ovog udjela u INA-i. Iako je uputio poziv, premijer Plenković ignorira prijedloge kao da ih nema i dalje stoji pri svojoj odluci javno poručujući kako je najbolji model prodaja dijela HEP-a za otkup MOL-ovog udjela INA-e.

Podsjećamo da su Mesić, Josipović, Kosor, Milanović i Plenković svi redom pravnici, pa stoga njihova znanja o ekonomiji i geopolitici nisu dovoljna za samostalno donošenje tako važnih odluka iz područja u kojem su ekonomski stručnjaci daleko superiorniji. Napominjemo da je svojevremeno i sam Milanović izjavio da ga ekonomija ne zanima. Obzirom da nitko od njih nije s ekonomijom na domaćem terenu, vidimo danas gdje su nas doveli ovi „stručnjaci“.

Biti siromašan nije sramota, ali je sramota ništa ne poduzimati da se takvo stanje promijeni. Karino Hromin Sturm godinama pokušava promijeniti ovo stanje, upozorava i nudi rješenje, ali ga odgovorni u državi ignoriraju. Sve je to napisao u svojim knjigama 'Teorija dužničkog ropstva' i 'Politička Biblija', a njegove citate i pasuse danas mnogi pripisuju sebi koristeći za samopromociju bez potrebnog znanja da to primijene i u stvarnosti.

Iskustvo govori da je društvo uvijek u velikoj opasnosti kada oni koji ne vole slušati dobiju pravo zapovijedati. Milanović je za svog mandata uvjeravao građane da se sve vrti oko njegove Kukuriku koalicije. Narodu se toliko mantalo od te silne vrtnje da je počeo povraćati. Na njegovu sreću, osim želučane kiseline, nije imao što povratiti. Isto se narodu počelo događat i od Plenkovićeve vjerodostojnosti.

Albert Guinon je rekao da problem vođenja države ne proizlazi iz onog što vođe ne znaju već iz onoga što misle da znaju.

Premijer Plenković nije pozvao gospodina Karina na razgovor, a trebao je. Dalmatinska poslovica kaže da 'čovik i magarac znaju više nego čovik'. Poznajući gospodina Karina, on bi prihvatio da bude i 'magarac' samo da Hrvatska i njeni građani izađu iz dužničkog ropstva.

Zašto ga Premijer nije pozvao, a javno je izjavio da se jave svi koji imaju bolje rješenje od prodaje HEP-a za kupnju INA-e? Želimo znati zašto ga nije pozvao?

Tražimo u ime i za dobrobit cijelog hrvatskog naroda da Plenković pozove Karina i razmotri njegovu Strategiju razvoja Hrvatske!

Bog je stvorio čovjeka. Čovjek je stvorio Državu. Država mora biti u službi NARODA.

Pokret ZAJEDNO je orijentiran istovremeno i lijevo i desno. LIJEVO smo kada se radi o socijalnim pravima svih građana, a DESNO ako se radi o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa Republike Hrvatske. 

Načela proizlaze iz Ustava RH:

Članak 1. Vlast proizlazi i pripada narodu.

Članak 2. Suverenitet je nedjeljiv, neprenosiv I neotuđiv,

Članak 55. Svatko po Hrvatskom Ustavu ima pravo na rad. 

Dakle, iz Ustava je vidljivo da vlast pripada narodu i narod ima pravo na rad, poručio je premijeru Plenkoviću, predsjednik Pokreta ZAJEDNO Karino Hromin Sturm.

Isto to Premijeru Plenkoviću poručujemo i mi, građani Republike Hrvatske i pitamo ga:

Premijeru, tko Vam je zabranio da primite Karina Hromin Sturma, dugogodišnjeg privrednika, diplomata i člana Znanstvenog društva ekonomista, koji Vam je nakon Vašeg javnog poziva ponudio rješenje za spas Hrvatske?


Više...

Otvoreno pismo PLENKOVIĆU

Otvoreno pismo PLENKOVIĆU ZA SPAS HRVATSKE! OBEĆALI STE POZVATI STRUČNJAKE I SASLUŠATI

STRATEGIJA RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE
DRŽAVNIM INTERVENCIONIZMOM

Realizacija projekta Strategije Razvoja RH bazirana je na tri elementa:

1. RESURSI 2. KADROVI 3. KAPITAL

U istraživanju smo pošli od od realne pretpostavke da naša znanost i privreda nije u stanju napraviti jedan vojni avion Fantom F-16, izmisliti IBM, program Windows, napraviti Mercedes i slično, jer mi danas nismo na tom stupnju tehnološkog razvoja, pali smo 30 godina unazad. Na pitanje da li možemo sagraditi dva srušena nebodera WTC u NY, svi odgovaraju da možemo. Ali nama ne trebaju takvi neboderi već ćemo cijenu koštanja nebodera kapital od 100 mlrd eura upotrijebiti za pokretanje proizvodnje cijele Hrvatske.

Zato smo naš projekt i program okrenuli onim RESURSIMA i KADROVIMA za koje znamo da ih imamo, a koji mogu uspješno raditi i realizirati takav projekt jer se KAPITAL stvara novonastalom vrijednošću.

1.KORAK: DEBLOKADA HNB

Prestanak zaduživanja u inozemstvu, financiranje svih investicija i financijskih tokova u RH čime mi postajemo vlasnici novostvorene vrijednosti, a ne DUŽNIČKO ROBLJE koje ne može otplatiti ni kamate.
U kapitalističkim državama normalno je da centralna banka djeluje kao-agregat, agent države, da emitira i prodaje vrijednosne papire putem kojih država financira svoje rashode.
U razvijenim zemljama država je najveći potrošač rashoda i dugova, a tržište državnih vrijednosnih papira najveći je segment financijskog tržišta, koji se vremenski razgraničava, raspoređuje, obnavlja, zamjenjuje, diskontira, prodaje, otkupljuje i neprestano se vrti u financijskim tokovima.

2.KORAK: OSNOVATI 2 - 3 HRVATSKE BANKE

U Hrvatskoj je 95% banaka u stranom vlasništvu čime smo izgubili Financijski suverenitet.
Banke su naši najvažniji financijski posrednici, međutim uz ovakvu HNB posluje se po monopolističkom sistemu: ja (HNB) tebi odobrim kredit, a ti (banka) meni 20-30% depozita i dvije do tri čvrste garancije, hipoteke, tako se ponašaju i banke, čime je uništeno poduzetništvo i investiranje.....

POVRAT DUGA

Pesimisti tvrde da kapitala nema, pa pogledajmo strukturu zaduženja Hrvatske:
Od 47 mlrd. eura, država se direktno zadužila sa 23 mlrd. eura bez izdanih garancija,ostalo su banke i trgovačka društva
po kamati od 7 - 7,5%,
Tome dodamo i 1 % manipulativnih troškova, pa ispada da je kredit opterećen sa 8,0 % kamata.

Sredstva je država potrošila na svoje rashode, a ne na investicije i proizvodnju kako bi oplodila kapital, a kredit od 23 mlrd. eura plus kamate od 1,840 mlrd. eura treba vratiti i to iz poreza građana.

Potrošenih na rashode držabve 23,0 mlrd.eura kredita, moramo vratiti, glavnicu plus kamate to je 24,580 mlrd.eura pa ispada da će građani platili iz poreza 47,840 mlrd. eura, a toliko iznosi ukupni dug RH koji svodimo na nulu, ako primijenimo ovaj sistem financiranja, a povratkom duga banaka imamo plus od 23,0 mlrd.eura.

Za naš program potreban nam je početni kapital od 5,0 mlrd.eura, a Narodna Banka Hrvatske ima 12 mlrd. eura deviznih rezervi, osim toga ovdje kako vidimo u realiziranim kreditima imamo 23 mlrd.eura što znači da možemo bez velikih financijskih odstupanja uložiti 5 milrd. eura, ali ovaj puta u vlastiti razvoj, sa kojim ćemo brzo i efikasno POKRENUTI Strategiju Razvoja Republike Hrvatske.

Nakon krize 2008. g. Centralne Banke, SAD-a, Britanije, Francuske, Njemačke, Italije i druge plasirale su TISUĆE mlrd. eura, kako bi spasili svoju privredu.
Prema izjavi direktora Federalnih Rezervi SAD-a Ben Bernankea od krize 2008. do 2010. g. SAD je plasirao devet tisuća milijardi $. TO JE DRŽAVNI INTERVENCIONIZAM!
A novi predsjednik SAD Donald Trump u prvom tjednu vladanja počeo je provoditi Državni intervencionizam.

3. KORAK: OPERATIVNI MEHANIZAM i 40 PROGRAMA MATRICA

Operativni mehanizam kojim se pokreče Strategija Razvoja Republike Hrvatske (gotove matrice za 40 programa koje osiguravaju izvršenje ovog projekta I+II+III+IV) kojim se otvaraju gradilišta u cijeloj zemlji, narudžbe investicijskih programa pokreću se u svim regijama i županijama, koji pokreću proizvodnju u tvornicama koje su danas bez posla (zatvorene tvornice bi se obnovile i izgradili nove prema usvojenoj u Saboru Strategiji Razvoja).

RJEŠAVANJE NEZAPOSLENOSTI

Na taj način pokretanjem investicija bi tvornice, poduzeća, poduzeća za nove tehnologije, poduzetnici, kooperanti i obrtnici počeli zapošljavati radnike.
Tako bi riješili nezaposlenost u Hrvatskoj od 400.000 nezaposlenih plus 600.000 sive ekonomije.

Pokrenula bi se proizvodnja prema narudžbama koje se baziraju na Dugoročnom Strateškom Razvoju Republike Hrvatske, koji se mora provoditi pod nadzorom institucija ZNANOSTI, tehnike, tehnologije i komercijalno - ekonomske kontrole, a pokreče:

-proizvodnju strojogradnje i opreme za proizvodnju
-proizvodnju željezara, cementara, šljunčara, ciglana, keramičkih proizvoda,
-drvno industrijskih poduzeća, opremanje objekata i građevne stolarije, tvornice namještaja,
-proizvodnju za izgradnju autocesta i putova, tunela, asfaltnih baza,
-proizvodnju za izgradnju brzih (360 km) željezničkih pruga i željeznice,
-proizvodnju za energetiku i elektrifikaciju, telekomunikaciju, korištenja sunčane energije i vjetra,
-proizvodnju kompjutora, elektronike i nano tehnologije, otvoriti 5-6 Instituta
-proizvodnju bijele tehnike i električnih aparata,
- poljoprivrede, stočarstva, ribarstva, uzgoga ....
- turizma
-proizvodnju mnogih drugih pratećih kooperantskih, obrtničkih te uslužnih djelatnosti.
-proizvodnja u cijeloj RH pokreče cijeli niz uslužnih tercijarnih djelatnosti i aktivnosti
-opremiti vojsku i policiju najmodernijom opremom i tehnikom i tehnologijom.
-Takav zamah proizvodnje pokreče i proizvodnju drugih industrijskih djelatnosti, kao:
- papirne, ambalažne, prehrambene, tekstilne, konfekcije, obućarske industrije i drugo te malog obrta i svih drugih
kooperanata i oblika uslužnih djelatnosti i kućne radinosti.

Većina navedenih proizvodnji 80 - 90% su bez posla ili su tvornice u stečaju, a radnici otpušteni.
Svi oni biti će uključeni u Projekt Strategije Razvoja Republike Hrvatske, poduzeća obnovljena, stečajevi prekinuti, jer u navedenim djelatnostima postojala je dugogodišnja tradicija, sa kvalitetnim kadrovima koji su bačeni na burzu.

Danas je omjer umirovljenika 1,23 : 1,0 radnika. Strategija predviđa omjer umirovljenika 1 : 3 radnika tako da će Hrvatska nakon dvije godine morati uvoziti radnu snagu iz susjednih zemalja kao BiH, Kosovo, Makedonija itd.

RADNIČKA PLAĆA

Minimalna radnička plaća NKV biti će 15.000 kn do viskoe stručne spreme 70 - 80.000 kn.

Pokretanje takve privredne aktivnosti, likvidacija nezaposlenosti u cijeloj državi, nivo visokih plaća, izazvat će kod stanovništva vjeru u budućnost, budućnost njihove djece i povjerenje u državu po mjeri naroda, koja djeluje prema programu Strategije Razvoja Republike Hrvatske.

UMIROVLJENICI

Najveći EKONOMSKI doprinos Hrvatskoj državi dali su umirovljenici, čija društvena imovina se danas rasprodaje i uništava, oni su najviše oštećeni građani jer su realno pokradeni za 78 mirovina, po starom obračunu, a nakon toga osnovica je smanjena na 40% vrijednosti mirovine koja je bila 1990. godine, a realno je još manja, tako da je prosječna mirovina u Hrvatskoj 2,200 kn od toga 100.000 prima svega 500 kn.

Najmanja mirovina svima sa navršenim uvjetima bez staža biti će 10.000 kn, a oni koji su radili uvećana za staž.

BRANITELJI i INVALIDI

Najveći doprinos Hrvatskoj samostalnosti i suverenosti dali su naši BRANITELJI koji su dali život za Hrvatsku, ruke, noge,
teška ranjavanja, PTSP, mnogi izvršili suicid.Oni su ostvarili Hrvatski san o slobodi i vlastitoj državi Hrvatskoj , a ostali bez mirovina, na rubu egzistencije, bez posla.
Braniteljima i ratnim invalidima onima s posebnim potrebama, osigurat će se sva financijska prava koja im pripadaju za normalnu egzistenciju i sva potrebna besplatna zdravstvena zaštita.

Projekt je rađen za OPERATIVNU primjenu pokretanja rada raspoloživih kadrova i resursa RH i svih resornih ministarstava.

Studentima uvijek pričam vic, kako je car Franc Josef prilikom prijedloga novog zakona, pozvao žandara s ulice i rekao ministru da mu čita novi zakon. Zatim je pitao žandara je li što shvatio. Kada je dobio negativan odgovor car je ministru rekao da može ići pisati novi zakon. Kod nas Vlada predlaže, a Sabor donosi diametralno suprotne tekstove zakona.

STRATEGIJA RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE DRŽAVNIM INTERVENCIONIZMOM

Ja sam autor Teorije DUŽNIČKOG ROPSTVA koju sam napisao prije 20 g. i nisam sretan da se sve ono o čemu sam pisao ostvarilo. Građani su osiromašeni, nezaposleni, blokirani, frankirani, ovršeni, opljačkani, roditelji ne mogu plaćati komunalije i hranu, djeca su u školi gladna, posla nema i građani ne mogu pokrivati osnovne egzistencijalne potrebe od svojeg rada.
Zato mladi, školovani i radno sposobni u najboljim godinama masovno napuštaju Hrvatsku.

Ako pribrojimo da je natalitet 1 rođeni naprema 3 umrla, Hrvatska će za 20 godina imati 3,0 milijuna stanovnika. Pa se postavlja pitanje a tko će raditi, Sirijci i druge koje nam namjeravaju naseliti dok će naši odlaziti van. To se pristojno zove migracija.

O dužničkom ropstvu godinama govore premijeri, guverneri, ministri financija, predsjednici ali nitko ništa ne poduzima.
Zato smo sa tri tima znanstvenika napravili Strategiju koja može brzo izvući Hrvatsku iz teškog ekonomskog stanja.

NAŠ PROJEKT SE SASTOJI OD 3. TOČKE:

1. PRAVNI SUVERENITET
2. FINANCIJSKI SUVERENITET
3. PROVEDBA STRATEGIJE RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE DRŽAVNIM INTERVENCIONIZMOM

1. U Hrvatskom Saboru u 25 godina doneseno je 4.000 zakona i 100.000 stranica zakona Europske Unije, potpisan je Aqui comunnitaire čiji je svaki akt jači od Ustava RH, što je međunarodno pravno nezakonito i protuustavno, jer je Ustav najviši zakon u svakoj državi. Provedba pravnog suvereniteta Ustava i zakonske regulative doslovno će srediti korumpirano pravosuđe.

2. Deblokadom HNB-a prestaje zaduživanje u inozemstvu, poništavamo valutnu klauzulu, Ustavni sud je namjerno pobrkao lončiće, jer u Hrvatskoj valutni kredit i kunski kredit oba imaju valutnu klauzulu, i zato je ona prutuustavna.

Zatim provodimo financiranje privrede, pokrećemo proizvodnju bez 1.eura zaduživanja iz inozemstva.
Pokrećemo proizvodnju, zapošljavamo radnike, rješavamo se nezaposlenosti, (400.000 + 600.000 sive ekonomije )
Narod će primati redovno plaću, početi trošiti ( pokrećemo potrošnju, a ne Merkelovu politiku štednje, Keynesov paradox štednje, za razliku od Merkelice on je najveći ekonomista svih vremena).

SVA NOVOSTVORENA VRIJEDNOST PRIPADA NARODU - MISMO VLASNICI TEMELJNOG DOHOTKA, A NE STRANCI

3. Strategija razvoja RH državnim intervencionizmom od 100 mird eura.

- Rješava nezaposlenost (400.000 radnika plus 600.000 sive ekonomije, omjer treba biti 1: 3 tako da ćemo uvoziti, radnu
snagu, a ne tjerati radno sposobne građane u inozemstvo),
- Vrjednuje rad (radnik s lopatom 15.000 kn),
- Vrjednujemo kapital (niska KMT 0,20%),
- Zaustavljamo rasprodaju hrvatskog blaga.

Realizacijom Strategije za 10 godina postižu se slijedeći rezultati:

- Stopa rasta BDP-a od 20 % i ( mnogo ? a, 1956.g. Postigli smo 20,7% BDP-a s tačkama i lopatom )
- 40.000,00 eura po stanovniku
- BDP 1.860 mlrd. kn,
- Dobit ćemo prinos 367,0 mlrd. kn što je tri puta više od današnjeg proračuna
- Likvidacija nezaposlenosti i uvoza radne snage
-Rješenje duga i zaduženja od 47 milijardi eura.
- Minmalna radnička plaća od 15.000 KN
- Plaća sa visokom stručnom spremom 70 -80.000 KN
- Minimalna mirovina 10.000 KN
- Besplatno školovanje do doktorata, visoki standard učitelja nastavnika, odgoj kadra je najvažniji segment obrazovanja.
- Besplatno zdravstveno osiguranje svim građanima,
- Besplatna zdravstvena zaštita svim građanima
- Visoki standard vojske, policije, državnih i javnih službi

NAŠ SVJETONAZOR

Bog je stvorio čovjeka. Čovjek je stvorio Državu. Država mora biti u službi NARODA.

Mi smo LIJEVO I DESNO. Lijevo kada se radi o socijalnim pravima svih građana. Desno, ako se radi o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa Republike Hrvatske.

Načela proizlaze iz Ustava RH, Članak 1. Vlast proizlazi i pripada narodu. Članak 2. Suverenitet je nedjeljiv, neprenosiv i neotuđiv, Članak 55. Svatko po Hrvatskom Ustavu ima pravo na rad. Moramo ga dati narodu i ostvariti.

Karino Hromin Sturm

Autor teorije doktrine Dužničkog Ropsta
Autor Strategije Razvoja Republike Hrvatske Državnim Intervencionizmom
Autor POLITIČKE BIBLIJE
Predsjednik ekonomskog Pokreta ZAJEDNO
Član Znanstvenog Društva Ekonomista RH
Član Hrvatske akademije HAZUD u Baselu i Zagrebu

Više...

Zabranjene kokoši

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u ponedjeljak je, u povodu početka eutanazije peradi zaražene ptičjom gripom na farmi kod Velike Gorice, izjavio da je virus vjerojatno došao s divljim pticama koje su u migratornom razdoblju te da od danas vrijedi naredba o zabrani držanja peradi na otvorenom u cijeloj Hrvatskoj dok ne prođe opasnost.

Više...

Prijava or Sign up