Prijava

DOLAZI TEHNOLOŠKA FAZA DUŽNIČKOG ROPSTVA

Najviši stupanj prijetnje za suvremeno društvo danas se javlja nova forma Tehnološkog Dužničkog Ropstva, to NIJE prijetnja vojne sile, terorizma i korupcije kojim nas svaki dan plaše  već nažalost znanstveno tehnički progres koji se razvija na Zapadu s velikom brzinom.

Ako  mi ne poduzmemo hitne mjere i ne promijenimo naše socijalno društveno tehničko tehnološke norme ponašanja sami prema sebi, možemo očekivati u skorije vrijeme totalno rasulo.

 

Dobit ćemo sliku „Apokalipse suvremenog tehnološkog Dužničkog ropstva“. O tome je nedavno  nekoliko predavanja održao i naš ugledni svjetski fizičar prof. Davor Pavuna.

 

Tako da s jedne strane postoji plan izgradnje najviše tehnologije automatizacije i robotike, kako bi se na radnim mjestima zamijenili ljudi, jer roboti mogu raditi 24 sata dnevno, ne idu na bolovanja, nemaju djece, ne moraju po njih u vrtić te ih hraniti i odgajati, ne moraju imati supruga ili suprugu, te brinuti za njih i gubiti s njima vrijeme na prepirke oko zarade, troškova života  i odgoja djece i brige o starim i nemoćnim roditeljima koji su cijeli radni vijek uredno odradili i uplaćivali u mirovinski fond,  ali kojima danas mirovina nije dovoljna za život.

 

Prije dvadeset i pet godina napisao sam teoriju „Dužničkog ropstva“ koja se na moju žalost  u svim segmentima društva u svakom postotku obistinila.

Što mi je teško palo jer sam na vrijeme upozoravao kuda vodi politika koju provodi naša Vlada i koje zakone donosi Sabor, te kako nas zajedno s našom Hrvatskom Narodnom Bankom protuustavno zadužuju bez mandata koji nemaju od NARODA.

Državni mehanizam je formiran od strane vladajućih kojim potapaju Hrvatsku državu, naciju, narod.  MI tonemo sve dublje i dublje. Mnogi govore da smo pali na dno, da smo u bankrotu. Nažalost moram ih razočarati u ekonomiji nema dna.

Nema ni bankrota države.  Hrvatska može padati i nastaviti padati sve dublje i dublje. Ne vjerujete. Pa pogledajte kako u Africi ili Aziji živi narod s 500 ili 1200 dolara godišnje po stanovniku.

Hrvatska još ima oko 8 - 12.000 $. per capita, ovisno o metodologiji izračuna, dok zemlje zapadne Europe po 30 - 35.000 $. Ili da ne spominjem malu državu Lichtenstein s 97.000 $ per capita.

 

TERORIZAM I KORUPCIJA

Svakodnevno nas bombardiraju s borbom protiv terorizma i korupcije, u toj borbi sudjeluje sav Zapad, koji je sam napravio scenario te izmislio i pokrenuo ISIL i napao Siriju, izazvao rat, stvorio terorističku državu,  protiv koje je onda pokrenuo opći  lokalni rat.

Istovremeno od svih banaka svi građani koji imaju račune dobivaju pisma radi usklađenja dokumentacije s važećim zakonskim propisima o terorizmu.

Pa kakve veze imaju naši štediše koji moraju potpisati izjavu da neće financirati terorizam, kao i vezu s ratom protiv ISIL-a i izbjeglicama koje je po scenariju javno kancelarka Angela Merkel pozvala u Njemačku.

A tamo je poslala svoju vojsku, iako je to Njemačkoj zabranjeno još nakon Drugog svjetskog rata Međunarodnom konvencijom o denacifikaciji.

Tako ONI (MFO) izazivaju kaos, koji kao ONI sređuju. Kaos koji su sami stvorili da bi branili demokraciju, a pritom financiraju i oružjem snabdjevaju obje strane.

 

NEDUŽNE  ŽRTVE

To što pogibaju milijuni ljudi, a svaki čovjek ima svoju sudbinu i svoju životnu priču koja ima negativne posljedice po stanovništvo naroda kojih mi je od sveg srca žao, za to na Zapadu nikoga nije briga.

Postavimo pitanje tko je to pokrenuo? Pa zaključujemo da Zapad ponavlja križarske ratove.

Pod izlikom borbe s terorizmom i korupcijom, pranjem novca i izbjegavanja plaćanja poreza, oni provode teror, dok  mali obični građani od toga ne mogu pobjeći, jer im za neplaćanje struje ili plina stižu protuzakonite nenajavljene ovrhe, preko dične FIN-e kojoj moraš platiti 70 kuna da ti isprinta ovršni nalog i tek onda možeš doznati tko te je ovršio i zašto.

Naravno od malog duga 100 kuna slijedi ovrha od 1200 kuna s troškovima poreza, kamatama, odvjetnika i bilježnika. Da ne govorimo kada netko kupi stan za 60.000 eura, koji uredno  otplati i onda ga ovrše za još 160.000 eura.  To je krasno riješio Hrvatski Sabor izglasavši Zakon koji je čak Njemačka koja „naplačuje majmunske kamate Grčkoj“ proglasila protuustavnim i naredila svojim nadležnim tijelima da ne isplaćuju Hrvatske ovrhe jer su protuzakonite bez sudskog Rješenja.

 

DIREKTIVE EU

Tako naša država prema direktivama EU donosi zakone kojima pljačka NAROD, s druge strane kako vidimo sve velike i s vlastima povezane tvrtke godinama duguju milijune kuna i nitko ih ne dira. Dapače, oslobađaju ih poreza i dugova u Predstečajnim nagodbama, gdje se prikazuju fiktivni dugovi, apravi otpisuju,  koje je izmislio Slavko Linić, kako bi muljaža bila u punom jeku financijske politike, a kada se postavi pitanje koliko je poreza dužan Agrokor ministar financija Zdravko Marić ( bivši izvršni direktor koncerna ) kaže da je to financijska tajna (u tren oka izmislio novi termin).

 

Dok je ministar Slavko Linić kontrirai i javno objavio listu malih dužnika koji ne plaćaju porez i zatvarao kafiće za sedam kuna viška u blagajni.

Dva različita samovoljna tumačenja izmišljenih zakona za pljačku naroda. Fenomen monetarizma u pljački naroda jer radnička klasa više ne postoji.

 

KONTROLA NARODA

Stvoren je mehanizam totalitarne kontrole naroda putem banaka i kartičnog poslovanja te kreditiranja stanovništva, a porezima stvaraju armiju blokiranih, ovršenih, frankiranih, onih koji mjesecima ne primaju plaću, oni koji na burzi godinama čekaju posao, oni koji odlaze u inozemstvo. Umirovljenici koji kopaju po smeću i žive u hladnim stanovima čekajući da im stigne ovrha na stan, sve  s ciljem ustrojavanja paralelne financijske moći. Kontrola naroda u sprezi banaka s državom i držanja naroda u financijskoj pokornosti.

 

S druge strane krupni kapital više ne radi samo preko off shore tvrtki nego preko fondova, koji se ne mogu kontrolirati jer nisu izloženi kontroli niti porezima, a štiti ih Svjetska Banka za poravnanje.

Pa naravno da su ONI pisali jedne zakone za sebe, a za NAS druge, koje moramo provoditi po direktivama EU komiteta kao u doba SSSR-a.

 

BANKAROIDNA KONTROLA

S druge strane priprema se totalitarna  bankarsko monetarna kontrola stanovništva, a na kraju će vam ugraditi čip. Pa kada se vi pobunite jednostavno će vas isključiti iz sustava napajanja novcima, jer keša neće biti.

 

Uvođenjem poreza na nekretninu potpuno će vas oguliti do kraja i oduzeti svu vašu djedovinu i nekretninu za koju ste radili cijeli život, jer pod egidom komunalne naknade krije se porez na nekretninu koju smo stoljećima nasljeđivali od svojih šukundjedova i djedova do današnjeg doba kada je stigao na mala vrata fundamentalni kapitalizam u Hrvatsku.

 

U praksi vi više ne možete ništa bez banke, koja od vas traži sve podatke više od policije, a one su sve povezane i svim bankama je dostupna sva vaša dokumentacija i  vaši podaci. A zakon o zaštiti osobnih podataka je obična farsa.

U suvremenom svijetu više ne treba vojna sila da vas orobi, već je bankarski sustav takav da u sprezi s državnim poreznim tijelima koji svaki dan nameću i premeću poreze i prireze te namete kojih je stvarno previše, tako da već država sama financijski krahira, glupa u svojem bezobrazluku jer smatra da još uvijek nedovoljno pljačka narod.

Jer kako bi to nazvali kada postoji preko 240 raznih nameta. Pa u robovlasništvu je rob plaćao samo desetinu, a vi morate državi platiti 52%, što je pet puta više.

U starom Rimu 44 godine prije naše ere zakonom je bilo zabranjeno da kamata bude veća od glavnice. Cjelokupno svjetsko pravo počiva na temeljima Rimskog prava samo ne u Hrvatskoj.

Tako danas pod prividom borbe protiv terorizma i korupcije, financijski  terorizam sprovodi država, koja je ujedno i najkorumpiranija u vlastitoj upravi, jer dosta je spomenuti samo neke visoke državne dužnosnike, od Sanadera, Vidoševića i sprege s Todorićem i mnoge druge.

To je vrh sante leda (svega 2%) koji samo malo strši van iz vode.

 

LAŽNA OBEČANJA EU

S druge strane, naša Vlada i Sabor se pridržavaju direktiva EU Komisije kao pijan plota  koja je sebi postavila zadatak da nas uništi. Jer od njihovih lažnih obećanja tržišta od 500 mil. stanovnika, blagostanja i visokog standarda kao na Zapadu nema ništa jer niti na zapadu ne cvate cvijeće u njihovo poduzeće (EU).

U Njemačkoj, Francuskoj, Italiji itd svugdje su pale plaće i opći standard. O tome se malo kod nas piše već nas s raznim aferama tipa Lex - Agrokor  svaki dan zabavljaju.  Ramljak kada je zaradio dosta i digao na dug od 6,5 mlrd. eura još kredita za 1,1 mlrd eura te isplaćivao svojoj firmi po  500.000 kuna mjesečno dao ostavku i prepustio drugom da završi bankrot dobavljača.

 

I naravno da u Hrvatskoj Vladi nitko ništa ne radi. Već svi čekaju neku lovu iz fondova EU. A naša vrla ministarstva nikada ne podnesu na vrijeme zahtjeve jer nemaju programe za dodjelu sredstava.

Sada EU plaćamo članarinu 1,0 mlrd. eura godišnje, a povućemo samo 300 mil. eura. Tako smo na gubitku 700 mil eura za koje smo mogli svake godine izgraditi tvornicu i zaposliti građane.

 

BEZ INŽENJERA I TEHNIČARA nema pokretanja proizvodnje, bez proizvodnje nema zapošljavanja radnika, nezaposleni ne mogu palaćati račune i tako imamo blokirane, frankirane, ovršene, nezaposlene, koji ne primaju plaću po šest mjeseci i one koji svaki dan uzaludno čekaju otpremnine, a umirovljenici cvokoću od zime u stanovima. A mladi i radno sposobni odlaze van.

Branitelji su razjedinjeni a njihovi šefovi kupljeni za privilegije.

 

HRVATSKI OTROV

Međutim nisu svi branitelji izgubili život za takvu Hrvatsku u kojoj ne možeš odati počast minutom šutnje ni za generala koji je popio svoj Hrvatski otrov pa su ga proglasili zločincem, niti za onog koji nije popio otrov jer je shvatio da ga popije cijeli narod još bi ga ostalo, toliko su ga tajkuni sakupili, a Hrvati bi nestali. To ONI i žele, što tjeranjem mladih van što visokim mortalitetom i niskim natalitetom.

Umjesto da uzmu batinu i krenu na tron i razbiju nečastivog koji se uvukao u naše redove i kroji pakleni plan propasti Hrvatske države utapanjem u EU direktivu fijnancijske i rodne ideologije.

 

 

 

 

Više...

VELIKI USPJEH NOVOG ZADUŽIVANJA GRAĐANA PREMIJERA PLENKOVIĆA I MINISTRA MARIĆA

Mediji pišu o velikom uspjehu ministra financija Zdravka Marića i premijera Andreja Plenkovića koji mogu posve mirno otići na godišnji odmor, jer su s prodajom tri milijarde kuna državnih obveznica zatvorili račun financiranja državnog proračuna dok se ne vrate s godišnjeg odmora.
Ministar Marić prodao je obveznice fondovima i osiguravajućim društvima na rok od 15 godina uz 3,30% kamata, što je najdulji rok jer je do sada najdulji rok bio 11 godina.
Tako da će obveznice stići na naplatu tek 2032 godine. Takav način prodaje znači da se ministar zadužuje jer ga boli ona stvar za to jer on sigurno tada neće biti ministar, pa neka brigu bere netko drugi jer je on tako uspješan i uspio zadužiti narod za tri milijarde, koje će platiti porezni obveznici.
Ovo je treće zaduživanje ove godine od 11,5 mlrd. kuna ili 1,55 mlrd. eura na domaćem tržištu i plus 1,5 mlrd. eura što ukupno ne računajući ranija zaduživanja ministra iznosi 3.05 mlrd. eura.
I pored takvog dodatnog povećanog zaduživanja građana statistika tvrdi da je Hrvatska i dalje zadužena za 47,0 mlrd eura.
Podsjećamo da je svako zaduživanje građana protuustavno jer nijedan član Vlade nema mandat za zaduživanje građana Republike Hrvatske, jer se ne radi o investicijama i pokretanju proizvodnje za stvaranje novostvorene vrijednosti. Što je jedino opravdano i zakonski dozvoljeno.
Očito da vladi premijera Andreja Plenkovića ne pada na pamet da bi Hrvatsku ekonomiju trebalo okrenuti naglavačke, jer Hrvatska sve dublje tone u Dužničko ropstvo.
Zadatak države je da stvori uvjete i osigura financiranje investicija koje će otvarati radna mjesta, čime se rješava nezaposlenih i radno sposobni i mladi neće odlaziti u inozemstvo.
Da građani mogu živjeti od svoga rada i uzdržavati svoju obitelj, nitko ne bi išao van. Plaćati državi porez i trošiti zarađeni novac i pokrenuti potrošnju, kontra politike štednje Angele Merkel, koja poziva Sirijce u Europu a onda nama dijeli kvote koliko ćemo ih morati primiti i zaposliti, a naši odlaze van.
To je politika globalista, neoliberalista, koja nam je nanijela ogromnu štetu za 26 godina naše samostalnosti.

Više...

DRŽAVNI NEPRIJATELJI HRVATSKE KUNE PODVALJUJU REZULTATE ZA UVOĐENJE EURA

Prijeti nova opasnost za Hrvatsku financijsku suverenost i financijski krah osiromašenih, blokiranih, ovršenih, frankiranih i fin-iranih Hrvatskih građana. Tamo nas guraju oni koji su sukrivci za stanje duga od 47,0 mlrd eura i gubitka 9,0 mlrd. eura u Koncernu Agrokor te za donošenje zakona Lex Agrokor čije troškove će platiti porezni obveznici.
Nakon toga svi pošteni vjerovnici, dobavljači i OPG će bankrotirati i izgubiti svu imovinu. Tako su u Hrvatskoj u Saboru izglasali zakon naši zastupnici na prijedlog premijera Plenkovića koji pogoduju bankaroidima i tajkunima na štetu građana Hrvatske.
A ti isti građani su ponovno na izborima glasali za njih da nas i dalje gule do mile volje.
Do kada će birači pušiti istu foru „kvazi kulture i diplomacije“?

Hrvatska službeno izlazi iz postupka prekomjernog deficita

Na sastanku u Bruxellesu ovaj tjedan ministri financija EU potvrdili su preporuku Eu-Ropske Komisije po kojoj Hrvatska službeno izlazi iz postupka prekomjernog deficita. Što to konkretno znači?
Potpredsjednik Europske Komisije za euro i socijalni dijalog ( koliko znamo s Hrvatskim narodom nije bilo nikakvog dijaloga - referenduma) g. Valdis Dombrovski inače predstavnik Latvije (uvijek gurnu nekog iz male zemljice da bi dali važnost svim članicama te imali privid demokracije), nikad velikog i poznatog igrača, koji po direktivi poručuje;
Nadamo se da će Hrvatska iskoristiti ovaj pozitivni zamah za provedbu sveobuhvatnog programa reformi usmjerenih na modernizaciju države i privatnog sektora, za što je EK spremna osigurati stručno znanje.
Već smo tijekom ovih 26 godina vidjeli dokle smo dišli s njihovim reformama i njihovim stručnim znanjem. Izgubili smo tvornice i poduzeća, izgubili smo banke i sada nam pomoću Zakona o porezu na nekretnine koje su u Hrvatskoj u 90% vlasništvu građana žele oteti stanove, kuće, vikendice, zemlju naših Hrvatskih djedova koju smo nasljeđivali od stoljeća sedmog.
Potpredsjednik EK za euro Valdis Dombrovski koji vodi ovaj proces je rekao: Provedbom reformi Hrvatska će postati privlačnija ulagačima, ojačati otpornost svoga gospodarstva i osigurati dugotrajni rast.
Takva preporuka je došla nakon što je lani ostvaren rekordno nizak deficit od 0,8% BDP-a i potvrđen trend smanjenja javnog duga. Preporuke se odnose na javne financije i oporezivanje, mirovine, tržište rada i socijalnu zaštitu, određivanje plaća, javnu upravu, i državna poduzeća te pravosudni sustav.
Paradoks da je sama Vlada izračunala da ima 254 nameta poreza koji nisu u redu, a o enormno viskokom 25% PDV i porezima i prirezima neću ni govoriti.

Guverner HNB B. Vujčić da može odmah bi nas usosio u euro zonu.

Izlazak iz procedure je odmah pozdravio guverner HNB Boris Vujčić i najavio pokretanje Zahtjeva za ERM 2 mehanizam za ulazak Hrvatske u Eu-Ropsku monetarnu uniju kako bi uveli euro.
Preporučam guverneru i ministru financija da to ne rade jer po Ustavu RH nemaju mandat Hrvatskog naroda za uvođenje eura i podla zaduživanje građana i uzimanje stranih kredita u inozemstvu i kod domaćih banaka.
Ministar financija Zdravko Marić kaže da je uspjeh postignut zahvaljujući konsolidaciji javnih financija na rashodovnoj strani proračuna.

Ovakvo iznošenje podataka Europske Komisije, je stvarno neprimjereno jer isti tjedan Eurostat Europske Komisije iznosi negativne podatke o Hrvatskom gospodarstvu. Premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić, neprestano nas zasipavaju s pozitivnim podacima o povećanju industrijske proizvodnje, povećanju izvoza i smanjenju uvoza. Porastu zaposlenosti, smanjenju broja nezaposlenih, otvaranju radnih mjesta itd. A na televiziji pokazuju nove poduzetnike iz garaža i privatnih soba koji su ustvari otvorili kućnu radinost.
S takvom proizvodnjom nema kruha i napretka i narod će i dalje odlaziti van. Natalitet će padati i dalje i danas je procjena da nas u hrvatskoj živi 3,8 milijuna građana, jer ih je 400.000 u zadnje tri godine napustilo Hrvatsku.

Eurostat iznosi podatak da je u hrvatskoj industrijska proizvodnja pala za 1,9 %

Dok je u EU zemljama prosječni porast proizvodnje porastao za 0,2 % mjesečno. Rast u EU temelji se na porastu u energetici, robe široke potrošnje i kapitalnih roba za 0,8% te industrijske proizvodnje za 0,5%, koja je porasla u odnosu na prethodno razdoblje.
Europska Komisija i njezin Eurostat iznosi podatke o lošem stanju u Hrvatskoj dok se potpredsjednik EK Valdis Dombrovski zadužen za Euro i naša Vlada hvale dobrim podacima i smanjenju javnog duga. Tako je ista Komisija u koliziji sa svojim lažnim podacima. Zato što EK birokracija radi po direktivi i gura Hrvatsku u Euro zonu, znači još dublje u Dužničko ropstvo.

Odgovaramo na reforme koje predlaže Eu-Ropska Komisija putem gospodina Valdis Dombrovskog.

Od vaših reformi Hrvatska je izgubila financijski suverenitet, to jest sve banke 95% su u stranom vlasništvu, izgubili smo 90% proizvodnje, izgubili smo 80.000 poduzeća, radnici ostali bez posla, a s burze rada bačeni su na ulicu. Izgubili smo socijalna prava: besplatno zdravstvo, besplatno školovanje, besplatne lijekove, davanja za rodilje, davanja za invalide rata i rada. Izgubili smo 70 % stočnih fondova, izgubili smo sve poljoprivredne kombinate, ribarstvo, vinogradarstvo i OPG jedva preživljavaju.
Jer gospoda iz ministarstva ne mogu povući niti sredstva iz Europskih fondova. Uplaćujemo članarinu u EU 1,0 mlrd. eura, a dobijemo natrag svega 300 mil.eura.
Plaćenik EU ekonomist Jeffray Sacks je po njihovom nalogu namagarčio sve zemlje u tranziciji svojom doktrinom malog i srednjeg biznisa, i Hrvatska je prihvatila njihove sve reforme i doktrine i pala u Dužničko ropstvo.

Kakva je to pozitiva rekordno nizak deficit od 0,8% BDP-a

Ministar financija kaže da smo zaduženi 47,0 mlrd. eura. Istovremeno iznosi podatak da je:

DUG Građani i Tvrtke   420,0 mlrd.kn 56,0 mlrd eura
DUG Država               300,0 mlrd kn 40,0 mlrd. eura

Iz istog ministarstva financija dobivamo sasvim drugačije podatke o dugu Hrvatske koji je 223 % veći od BDP-a, jer kada zbrojimo ovo iznosi 96,0 mlrd eura. To je bez reprogramiranih kredita, sayonara obveznica, blagajničkih zapisa, garancija itd.
PRORAČUN 2017. ministra Marića: RASHOD 128,389 mlrd. kn PRIHOD 121,013 mlrd. kn minus 6,8 mlrd. kn.
Razmotrimo samo Koncern Agrokor koji ima u svom sustavu ima 60 tvornica i poduzeća, koji su zaduženi preko 50,0 mlrd. kn, samo Ledo je dao Koncernu 19,0 mlrd. kn, to je 7,0 mlrd. eura, o kojima ovisi 60.000 radnika Agrokora i 120.000 radnika drugih poduzeća kooperanata i OPG-a.

Izglasavanjem zakona Lex Agrokor zbog čega je došlo do raspada koalicije između HDZ-a i Mosta, a četiri ministra dobila nogu jer su mostovci odbili podržati ministra Zdravka Marića, čime je dovedena je u pitanje cijela Vlada i ekonomija Hrvatske.
Povjerenik za stečaj Koncerna Agrokor g. Ante Ramljak do sada je prikupio od 10.000 pravnih subjekata vjerovnika prijavu potraživanja, i proći će mjeseci dok se ne utvrdi pravo stanje duga Agrokora.
Europska Komisija g. Valdis Dombrovski, guverner Boris Vujčić, ministar Zdravko Marić žele na mala vrata na brzinu progurati euro u ovako teškoj ekonomskoj situaciji kao da Hrvatska ima idealne uvjete za ulazak u EMU i izbacivanje kune i prelazak na euro.

Efekti uvođenja eura

U svim zemljama u kojima je uveden euro sve je poskupojelo od 01.siječnja 2002.g. za dvostruko, a danas petnaest godina poslije i za trostruko. Cijela Europa živi daleko lošije nego 2002.godine.
To bi za nas bio još veći pad u ekonomski ponor i siromaštvo Hrvatskog naroda, koji masovno napušta zemlju u potrazi za kruhom. To ovim neprijateljima Hrvatske kune nije bitno. Njima je bitno da nas bace u ralje eura po direktivi Europske Komisije 2007/64 EZ EU, parlamenta EU i Vijeća te direktive 97/7/EZ, 2002/65/EZ, 2005/60/EZ i 2006/48/EZ te provedbe Uredbe Vijeća EU 1338/2001 i 1339/2001 od 28.06.2001. i mnogo drugih direktiva Eu-Ropske Komisije.
Takva preporuka EK kažu došla je nakon što je lani ostvaren rekordno nizak deficit od 0,8% BDP-a i potvrđen trend smanjenja javnog duga, oporezivanje, mirovine, tržište rada i socijalnu zaštitu, određivanje plaća, javnu upravu, i državna poduzeća te pravosudni sustav.
Pa ovi na vlasti HDZ i SDP obećavaju nam blagostanje već 26 godina, pa zar smo slijepi i invalidi, vjerojatno da jer su još uvijek oni na vlasti.
Točno je da su neki troškovi smanjeni, zato što nismo imali Vladu, pa su bili ponovni izbori, te se tehnička Vlada nije mogla zaduživati, kako je Zdravko Marić planirao za 56,0 mlrd kuna = 7,5 mlrd eura.

Socijalni napredak reforma Europske unije i njihovih stručnjaka

Što se tiče mirovina, kako ih nije sramota pa umirovljenici se oporezuju, a 500.000 umirovljenika prima ispod 2.000 kn, a 100.000 prima samo 500 kn mjesečno, dok je prosječna mirovina 2.200 kn, pa neka oni u Vladi i Saboru probaju živjeti od takvih prihoda mjesečno. Tada se dame ne bi pojavljivali svaki dan u drugoj garderobi na sjednicama Sabora.
O kakvoj socijalnoj zaštiti oni u EK pričaju. Tri dana ravnatelj dr. Zoran Bahtijarević i njegove kolege iz Klaićeve dječje bolnice u Zagrebu apeliraju da im za sedmero djece treba lijek koji košta 10,5 milijuna kuna, inače će djeca umrijeti. Toliko iznosi cijeli proračun bolnice.
Da danas se nitko iz Vlade nije javio, a niti onaj iz EK g. Valdis Dombrovski koji hvali socijalnu politiku Hrvatske samo da uđemo u Euro zonu. O pravosudnom sustavu i korupciji nema smisla gubiti vrijeme. To nije bitno nikome iz Vlade koji se brinu kako presložiti fotelje, da bi oni ostali na vlasti.
Najbolje je da u Hrvatskom Saboru izglasaju Zakon o zabrani misli i kritike Vlade i njezinih dužnosnika.
Pa nije narod napao Janicu Kostelić radi toga što je osvojila 5 medalja na Olimpijadi, već zato što obnaša dužnost Tajnika sporta. Premijerku Jadranku Kosor i Andriju Hebranga i druge su javno mnogi vrijeđali i dolazili im skandirati pred kuću. Pa nisu nikog uhitili, a ovi su nedodirljivi, ovi rade što hoće, a narod mora šutjeti.

Mons. biskup dr. Vlado Košić vrhunski intelektualac je javno prozvao premijera Andreja Plenkovića, za političku prostituciju, jer premijer ipak mora znati granicu motrala ili neka podnese ostavku, ali u našem društvu je nestao moral, pa se napadaju oni upozoravaju na moral i koji misle svojom glavom.

 

Više...

Prijava or Sign up