Prijava

MASOVNI ATAK ZAPADA NA RUSIJU

POVOD NAPADA ŠPIJUNSKA AFERA
Britanska premijerka Theresa May žestoko je napala Rusiju i predsjednika Vladimira Putina da je osobno odgovoran za napad 04.03.2018. g. na dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripalja (66 g.) i njegovu kćerku Juliju (33 g.), koji se nalaze u teškom stanju u bolnici u Solesberiju u Britaniji gdje su živjeli. Britanci tvrde da su oni otrovani nervnim plinom „Novičok“ ali koji se proizvodio u Ukrajini i Uzbekistanu, a ne u Rusiji, i te da je to direktni napad Ruske države na Britaniju ili su izgubili kontrolu nad tako opasnim kemijskim sredstvima koje je palo u tuđe ruke.
O takvom sredstvu dao je izjavu Vilj Mirzajanov koji je pobjegao u SAD i odao tajnu CIA i MI6 takvog nervnog oružja, to je bilo prije 2010. Godine tako da su Amerika i Britanija te francuska također raspolagale sa tim nervnim otrovom.
Ruskog špijuna Skripalja koji je odavao tajne britanskoj tajnoj službi MI6 rusi su osudili na trinaest godina zatvora i nakon četiri godine pustili da otputuje u Britaniji u zamjenu za svoje špijune 2010. godine.
Ministar vanjskih poslova Sergej Lovrov je tražio od britanije dokaze da predaju rusiji na ekspertizu, ali Britanci nisu dostavili tražene dokaze forenzičara.
SCENARIO NAPADA PRED IZBORE OJAČAO PUTINA
Tada je premijerka pojačala pritisak i protjerala dvadeset i tri ruska diplomata proglasivši ih špijunima. Nakon čega je uslijedio odgovor Rusije koja je protjerala 26 britanskih diplomata te zatvorila Britanski Konzulat u Sankt Peterburgu i Britanski Kulturni centar. To je uobičajena praksa u Ruskoj diplomciji koji probvode princip baze reciprociteta.
Osim verbalnih napada argumentiranih dokaza britanci nemaju, a rusija je postupila kao i obično prema pravilima i praksi u takvim špijunskim aferama. Ustvari Rusija nije imala motiva likvidirati špijuna kojeg je osudila prilično blago na 13 godina te ga pustila da napusti Rusiju. Što znači da njegove predane tajne za njih nisu bile toliko važne.

Očito da je to inscenirani napada na Rusiju što potvrđuje i zajednički napad Europske unije i SAD-a na Rusiju koji su odmah podržali Britaniju. I kako je najavila premijerka May razmišljaju o daljnjim snakcijama.

 

RASPLET U SIRIJI VODI PUTIN
Sve je to povezano sa situacijom u Siriji gdje je Zapad izgubio primat u scenariju rušenja Sirijskog predsjednika Asada, usprkoas pomaganja u oružju i financijama pobunjenicima protiv legalnog režima u Siriji. U početku je Zapadni scenario počeo vrlo dobro pod krinkom rušenja diktatorskog režima, a zatim pod izlikom rušenja terorizma i Islamske države ISIL. To im je dobro išlo sve dok se nije umiješala Rusija prihvativši igru borbe protiv terorizma i preuzela glavnu ulogu u preokretu situacije na Bliskom Istoku.
Osim Sirije, zapad ima problema u Europi sa Austrijom i Italijom gdje su pobijedili populisti.
Britanija je uz pomoć cijelog zapada napala Rusiju uoči izbora za predsjednika Rusije kako bi poljuljala izbore Putina za predsjednika. Ali je ustvari učinila uslugu Putinu jer nakon protjerivanja Ruskih diplomata narod još više podržava Putina u borbi protiv zapada i njihovih sankcija. Tako da je pobjeda Putina potpuno neupitna.

Ako povežemo Skripela sa aferom u izborima u SAD-u s Kristoforom Stillom koji je radio za Clintona i za Britansku tajnu službu te bio umiješan u aferu veze Moske i izbora protiv Donalda Tumpa za predsjednika,

Tako da se mogu očekivati nove sankcije Rusiji od strane Britanije SAD-a i EU. Ali Rusija je najavila da je spremna na protumjere. A moguć je i bojkot Britanije Svjetskog prvenstva u nogometu u Rusiji, što je već bilo za hladnog rata za vrijeme Olimpijade u Moskvi.

OPET NAFTA
Zbog krize koju je Zapad izazvao u Siriji, gdje su praktički popušili, a početak je bio za vrijeme Olimpijade u Sočiji u Rusiji, smanjenjem cijene nafte i izazivanjem naftne krize sa padom cijene nafte na 33 $ po barelu. Sada je Rusija pod sankcijama za hranu i naftu tako da je Gazprom ovih dana najavio da će zatvoriti večinu svojih predstavništva na zapadu, jer nemaju što raditi.
Tako su Sedam sestara eliminirali Ruskog suparnika u prodaji nafte i derivata na svjetskom tržćištu. Iz pouzdanih izvora sa zapada doznali smo da će uskoro biti najavljeno da će nafta poskupjeti za 30 posto. Što znači da su američki naftaši postigli svoj cilj.

Tako da su uz Hladni rat kojni se ponovno rasplamsao, uspjeli eliminirati rusku naftu na svjetskom tržištu. Iako je Rusija našla saveznika u Kini, Indiji i Latinskoj americi koji kupuje sve što im Rusija ponudi tako da su se okrenuli na drugo tržište što će kasnije zapad opet snakcionirati.

Danas 18.veljace 2018. g. oko 110 miliona građana Rusije glasalo je na predsedničkim izborima. Birališta su zatvorena, a prema neslužbenim informacijama, očekivano najviše glasova osvojio je aktuelni predsednik Vladimir Putin - više od 75 posto što znači da je za Putina glasalo oko 83 milijuna birača.

Više...

Sisački Biskup Vlado Košić moli Boga da sluganska vlast ne ratificira Istanbulsku konvenciju

Sisački biskup Vlado Košić poziva sve vjernike svoje  biskupije povodom pritiska premijera Andreja Plenkovića na Vladu i sve članove HDZ-a koji se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom Saboru u kojemu poziva na molitvu da se NE ratificira sporna konvencija rodne ideologije koja je u suprotnosti sa kršćanskim načelima i Hrvatskim tradicijom, kulturom vjere i podjele spolne ideologije.

PROTIV  NASILJA NAD ŽENAMA SU svi i tu nema zbora. Predsjednik Hrvatske Bislupske Konferencije Puljić kaže:

Za Crkvu je rodna ideologija neprihvatljiva   –  Europska komisija od Hrvatske traži da se prihvati i ratificira tako zvana Istanbulska konvencija koja pod plaštem zaštite prava žena nameće rodnu ideologiju koja je neprihvatljiva kršćanskoj antropologiji i našim shvaćanjima čovjeka kako ga je Bog stvorio, kao muško i žensko.

Vladajući pokazuju neshvatljiv sluganski mentalitet prihvaćanja svega što nam drugi nameću, premda to odbijaju neke članice EU jer se ponašaju kao svaka suverena zemlja – poručio je Košić te dodao:

– Stoga vas potičem: da se molite, osobno i po obiteljima, da se organizira i zajednička molitva u župnoj crkvi i u kapelama jedan dan koji je najprikladniji u tjednu. To može biti klanjanje pred Presvetim ili molitva krunice na tu nakanu: da se ne ozakoni rodna ideologija u Hrvatskoj.

Da podržite sva demokratska sredstva da se ta pošast ne usvoji i da vršite pritisak na naše predstavnike odnosno zastupnike u Hrvatskom saboru u tom pogledu. Neka nam se Bog smiluje!

Molimo zagovor svetog Josipa, zaštitnika domovine Hrvatske, molimo zagovor sv. Kvirina i bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika – piše biskup Košić u pismu koje će biti pročitano u nedjelju, 18. ožujka na kraju svih euharistijskih slavlja s narodom

 Sisački biskup Vlado Košić uputio je pismo svim vjernicima svoj biskupije, a povodom najave skore ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru u kojemu poziva na molitvu da se ne ratificira sporna konvencija.

Molimo zagovor svetog Josipa, zaštitnika domovine Hrvatske, molimo zagovor sv. Kvirina i bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika – piše biskup Košić u pismu koje će biti pročitano u nedjelju, 18. ožujka na kraju svih euharistijskih slavlja s narodom.

Više...

RIJEČ USTAŠE OZNAČAVA RADNJU

RIJEČ USTAŠE OZNAČAVA RADNJU 

   ČOVJEK KAO POJEDINAC ŽRTVA JE EGOIZMA

Neosviješćen čovjek je nedefinirana sjena žrtva je i opasnost za zajednicu. Svaki pojedinac odgovoran je po volji i ponašanju, kada se istrgne iz zajednice egoistički urušava druge. Po neredu onesviješćeni mazohist doživi rastrojstvo, pa sadistički podriva temelje zajednice. Uzrokuje bolest, smrt pojedinca, zajednice ..., očigledno je kada ime neredom potisne svoju bit, prezentira se riječima i djelima ...

Ime je sve (nomen est omen), ime je nositelj radnje.

Riječ ustaše označava radnju (treće lice množine aorista)..., Mađari čudeći se uočiše ..., da se Hrvati, pod vodstvom Ivana od Paližne (Poličnik kod Zadra, vidi Nada Klaić) ustaše protiv njih, i to u Hrvatskoj, nakon raznih pritisaka ustajući se i protiv Mađara, okupatora. Konstatirajući za sebe da se Hrvati protiv njih ustaše, da bi se i dodatno pripremili dok su gušili ustanak ..., što su učinili i protiv ustanika pod vodstvom, Petra Svačića, Matije Gupca, Ivana od Paližne i dr.

Ivan od Paližne sa svojom vojskom, boreći se u Hrvatskoj protiv neprijatelja zarobio je mađarsku kraljicu i njezinu kćer.

 Slavan, po imenu i djelima u ime općeg dobra Ivan od Paližne uzoran je borac za sve Hrvate do danas. Kao čovjek, Hrvat mudrošću i viteštvom okrunio je svoje ime, znajući da tko živi i žrtvuje se u ime općeg dobra živi vječito.

Ustrojstvo čovjeka – zajednice, predstavlja se po načelima Stvoritelja, a stalno potvrđuje po slobodnoj volji i djelovanju, gdje čovjek sam sebe kuša na putu prema prosvjetljenju. Koliko čuva svoju zajednicu toliko ga ona štiti kao uvjet da živi, djeluje na beskonačnom putu. Stalnim usklađivanjem u ime Života, čovjek po duši i tijelu sudbinski treba oponašati ulogu i funkciju stanice u organizmu i univerzumu. Tako predodređen kao stanica, čovjek ili zajednica živi dobro, adekvatno nagrađujući sam sebe – oponaša, slijedi, evoluira ... Stanica i sve vrste života- bića su u funkciji prenošenja gena, na beskonačnom putu ..., žrtvujući se u ime života po pravilima univerzuma u univerzumu iz kojeg život izvire i u koji uvire, po načelima Stvoritelja. Živi zauvijek, jer živi zajedno ..., kako bi i čovjek kao pojedinac trebao živjeti u ime vlastite zajednice – općeg dobra. Dakle, izdvajanje iz Jednog odraz je egoizma, koji vodi konačnosti, beznađu, besmislu - po volji i neredu, što izazove oboljela, maligna stanica, čovjek ... 

Suprotno, danas su znanstvenici u službi vladarima, sve u cilju da se kao pojedinci egoistički istaknu u svjetovnosti, kao mrtvi spomenici. A sve maskiraju „uljepšavaju“ sredstvima za javno priopćavanje, sedma sila. Doslovce sadistički usmjeravaju - navikavaju neprosvijećeni narod da ih se podrži, dok kao oligarsi orgijaju, uzrok su po neredu, kao podivljala maligna stanica, rak rana ... Egoistički strastveni i postvareni, srce im postane prazno – bezdušni, potom samo životare kao kreature, nesvjesni mazohisti, proturječe središtu, svojoj iskri života – duši i Stvoritelju. Tako uglavnom i kvazi prosvijećeni crkveni službenici, nisu ni na Nebu ni na Zemlji, pokazuju se kao sjena, kao operativci savjetnici u službi faraonima. Dakle, površno koriste čak i znanstvene argumente pa naginju stvarima, po cijenu prosvjetljenja ..., ali koordiniraju u zajednici u ime „općeg dobra“.

Propašću Austro-Ugarskog Carstva, Srbi, po genima uglavnom Turci, što potvrđuju svojim lukavim ponašanjem, egoističkim predumišljajima kako do materijalnih dobara ..., maligna su stanica Hrvata u Hrvatskoj.

Oni za veliku Srbiju počeli su se pripremati davno, od Mlečana, Turaka, Garašanina, Vuka Karadžića, Krfske deklaracije, Rapalskim ugovorima ... Konkretno od 1918. godine zacrtane ciljeve ostvarivali su silom isto kao i Mađari na čelu Kolomanom, Franjom Tahijem, Khuenom Hedervariyem.

Masakriranje prosvjednika Hrvata na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 1921. godine izvedeno po janjičaru Aranđeloviću, ubojstvom Hrvata 1928. godine u Skupštini u Beogradu ..., pakt Mađara i Srba za podjelu Bosne i Hercegovine, pakt Srba i Talijana, Rapalski ugovor za podjelu Hrvatske ..., nakon zločina ispunio se dovoljan razlog ..., i Hrvati su se ustali – ustaše se protiv Srba okupatora, koji su po masakriranju Hrvata nadmašili sve okupatore, uključujući i njihove srodnike osmajlije s janjičarima iz korpusa Hrvata.

Toliko drski Srbi nisu očekivali da bi se dosta obezglavljeni Hrvati mogli ustati protiv njih kao okupatora na čelu SPC - om. Iznenadili su ih hrvatski ustanici, kao i Mađare, pa su iznenađeni uočili da se Hrvati ustaše protiv njih, Srba ..., koji su činili silna razaranja po Hrvatskoj, uspjevši ugušiti ustanak 1945. godine uništavajući Hrvatsku na sve načine do 1990. godine. Ustati se protiv Turaka, Mađara, Talijana, Srba, i drugih okupatora – neprijatelja Hrvatske kao da nije prirodno – oni tako nešto zabranjuju ...,

 Ustanici predvođeni Antom Pavelićem označujući se, zamijenili su ime radnjom – sugerirano od bivših okupatora ... Kroz povijest hrvatski ustanici borili su se po imenu, npr. ustanici - vojska predvođena Ivanom od Paližne ili ustanici pod vodstvom Matije Gupca ... Dok ustanici ustaše Hrvati, borili su se pod oznakom  glagolske radnje ..., ustaše dakle, označeni glagolom umjesto imenom. Nomen est omen - ime je sve, u koje se „ime“ vrši radnja?. Okupatori su točno uočili, govoreći da se Hrvati ustaše protiv njih, uz dopunu i pojašnjenje da se Hrvati ustanici ustaše  protiv njih okupatora, pojasniti što je ime a što i kako se odražava kada se poturiječi načelima Stvoritelja, jer jezik je rad duha.

Srbima kao okupatorima, dok lažu, obmanjuju ..., u svijetu do sada ide u prilog. Svojim izjavama potvrđuju posljedice da su oni kao Srbi s nevjericom uočili pobunu, nastalu u Hrvatskoj, a sve nakon njihove okupacije i njihovih zločina nad Hrvatima, dok okupatori o okupaciji kao uzroku ustanka  Hrvata ni riječi. Dakle, baš glagol koji označava radnju – ustaše se Hrvati  argument je i svjedočenje Srba samih protiv sebe - tko je okupator uzrok a tko su Hrvati ustanici – branitelji kao posljedica. Drugo je i zašto je Ante Pavelić tako nazivajući ustanike ustašama, računajući „misleći“ na uzor ustanike Ivana od Paližne. Lukavi Srbi svojim kalkulacijama koriste okolnosti od II. sv. rata - obrambenog rata - do danas – riječ ustaša, koju smo pojasnili, ističu kao okupatori Hrvatske - svoje žrtve, dok ne spominju već nekoliko puta razaranja Hrvatske, (uzrok) koja su oni počinili do 1991. godine i od 1991-1995. godine, a hrvatsku vojsku, branitelje Nezavisne Države Hrvatske Hrvate uočiše da se ustaše, ustaše protiv koga ..., Srba okupatora.

Podmuklim, lukavim stilom – uključuju svoju SPC - u kao mentora za stvaranje velike Srbije koja još i danas, pored što se uzdržava i hrvatskog državnog proračuna, ne priznaje NDH kao da nisu pobijeđeni 1995. godine.  Kako destruktivno po Hrvatskoj pripremaju predradnje za željenu sljedeću YU. veliku Srbiju.

Smeta im preventivna obrana protiv njihovih planova  za ponovnu okupaciju Hrvatske i to što Hrvati traže ratnu odštetu za razaranja koja su počinili u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine.

 Poklapaju se okolnosti da kao poraženi okupatori ..., moraju platiti ratnu štetu koju su počinili u Državi Hrvatskoj pa da budu planetarna opomena. Hrvatima je dokaz pred svijetom i njihova izjava da se ustaše ustaše u Hrvatskoj! Zašto? Desetljećima svojom lukavštinom, hrvatski novcem kupovali su prijatelje po svijetu i uvjeravajući ih svojima lažima protiv Hrvata ..., gdje laž ruča tu ne večera, zato hrvatske teritorije od 1918.-1991. godine trebaju vratiti.

Uz napomenu, Hrvatski narod nije odlučivao u Hrvatskoj ..., već su čekali prilike da bi se oslobodili od okupatora: Turske, Mlečana, Austrougarske,Srbije, Italije, ponovo Srbije i ostalih koji su označavali stratištima po Hrvatskoj i drugdje po svijetu ..., sve do 1991. godine.

Dakle, neće im više koristiti tendenciozne laži, a Hrvati će se ustajati protiv svih potencijalnih okupatora.

U ime zajednice, ubuduće hrvatski narod živjet će po načelima Života, a ne po hirovima umišljenih Hrvata pojedinaca, po čijim zakonima se štite i toleriraju kojekakvi uljezi – lutalice, koji su uvijek odraz nereda, ne žive po načelima već radi koristi koji bi samo lagali, krali i ratovali, podrivajući opće dobro Hrvata.

 Po mjerilima oligarhije – mafije u Hrvatskoj prepravljaju se zakoni Stvoritelja u korist pojedinaca, preko kojih se vode ratovi, koji se tako zaštićuju od linča jer se zaobilaze načela, kao garancija uvjetima Životu Hrvata. Dok je nereda antihrvati u Hrvatskoj ostvaruju materijalna bogatstva, što uglavnom ostvaruju razne udruge i stranke u Hrvatskoj, koje se financiraju iz hrvatskog, državnog proračuna, uključujući i 428 organizacijskih jedinica za sada u vlasništvu SPC - e ..., koja orgijajući širi nered po Hrvatskoj. Do sada, su navikli da Hrvati bez pogovora moraju trpjeti razne perverzije i pritiske. Spomenuti nitkovi prema potrebi, iznenadit će se ..., da se Hrvati ustaše protiv njih.

Sve u svemu, Hrvati su probuđeni po opomenama pa zlo osuđuju po nedjelima. Apsurdno je da unuci krvnika, kroz povijest Hrvata, po Hrvatskoj po AVOJ-skim tendencijama od Bleiburga ..., dalje svojim kadrovima pripremaju rat u ime velike Srbije. Uporni, zakonima se prezentiraju i održavaju preko svojih spomenika, sjećanja, željom za velikom Srbijom, ponašaju se kao da NDH ne postoji. Poznato je da se zločinci žele vraćati na mjesto zločina ...,  preko znakovlja, spomenika ... Otkrivaju se za vidjeti nisu svjesni da su uništeni po uzroku kao zlo, što čovjeku služi kao opomena.   

  1. sc. Ilija Barjašić; predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život  predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj
Više...

H R V A T I

Hrvati su narod klasičnog aristotelovskog karaktera, Hrabar i razuman narod. Narod mira i sredine, antiekstramističan.Hrvati nisu ni trgovački ni izrazito političan narod, Vojnički i pjesnički su narod. Najbolje im odgovara mješovito državno uređenje: kraljevsko­+aristokratsko-demokratsko državno uređenje.
Drukčija državna uređenja nerado ili uopće ne prihvaćaju. Naročito im je odbojna diktatura (tiranija) i oligarhija. Sadašnje demokratsko-oligarhijsko državno uređenje im ne odgovara, (Ustvari demokratsko-tajkunsko uređenje).
U tom uređenju demokracija služi slobodi oligarhije (vladavini bogataške manjine). Poželjno kraljevsko-aristokratsko uređenje mora biti pod kontrolom demokracije radi zaštite prava vladavine svih i da se autoritet kraljevstva i aristokratske vrline mogu jačati i razvijati i da se ne bi izvrgle u diktaturu (tiraniju) i oligarhiju.

Narod su vjere i pravde. Narod mjere i dobrih narodnih običaja.Vojnički viteški hrabar narod, neagresivan – Narod mira. Narod je poštivanja autoriteta, legitimiteta i legaliteta. Ne da se pretvoriti u poniženi i potlačeni narod, jer kao narod slobode i dostojanstva, ako dođe u taj položaj, ustaje u bune i revolucije.

Neosvetoljubiv je. Nikad nije nenapadnut ratovao. Nikad nije napao nijedan narod radi osvajanja i hegemoniziranja.

Narod je prvenstveno kulture, umjetnosti i znanosti, prije nego civilizacije. Filozofski je ozbiljan narod. Kao narod vjere moralan je narod. Ali i kao ateistični i agnostični pojedinci ili skupine. Moral im je natrunjen stoicizmom. Iako zapravo i nije imao ropstvo jedan je od prvih naroda koji je ukinuo ropstvo i drugi (poslije Francuza) koji je ukinuo kmetstvo.

          Od oligarhijsko-demokratskog državnog uređenja bježi iz svoje države pa i u one koji koje imaju takvo uređenje. Tješe se time da nisu sami krivi za svoj položaj. Podnose svoj status iako je to protivno njihovoj volji.

Hrvati nisu ni trgovački ni izrazito političan narod, Vojnički i pjesnički su narod. Najbolje im odgovara mješovito državno uređenje: kraljevsko­+aristokratsko-demokratsko državno uređenje. Drukčija državna uređenja nerado ili uopće ne prihvaćaju. Naročito im je odbojna diktatura (tiranija) i oligarhija. Sadašnje demokratsko-oligarhijsko državno uređenje im ne odgovara, (Ustvari demokratsko-tajkunsko uređenje). U tom uređenju demokracija služi slobodi oligarhije (vladavini bogataške manjine). Poželjno kraljevsko-aristokratsko uređenje mora biti pod kontrolom demokracije radi zaštite prava vladavine svih i da se autoritet kraljevstva i aristokratske vrline mogu jačati i razvijati i da se ne bi izvrgle u diktaturu (tiraniju) i oligarhiju.

Narod su vjere i pravde. Narod mjere i dobrih narodnih običaja. Vojnički viteški hrabar narod, neagresivan – Narod mira. Narod je poštivanja autoriteta, legitimiteta i legaliteta. Ne da se pretvoriti u poniženi i potlačeni narod, jer kao narod slobode i dostojanstva, ako dođe u taj položaj, ustaje u bune i revolucije. Neosvetoljubiv je. Nikad nije nenapadnut ratovao. Nikad nije napao nijedan narod radi osvajanja i hegemoniziranja.

Narod je prvenstveno kulture, umjetnosti i znanosti, prije nego civilizacije. Filozofski je ozbiljan narod. Kao narod vjere moralan je narod. Ali i kao ateistični i agnostični pojedinci ili skupine. Moral im je natrunjen stoicizmom. Iako zapravo i nije imao ropstvo jedan je od prvih naroda koji je ukinuo ropstvo i drugi (poslije Francuza) koji je ukinuo kmetstvo.

                    Hrvatski karakter i moral mogao bi biti uzor moral cijelom, globaliziranom svijetu i vladati njime kao Papa ili predsjednik UN radi osiguranja mira, zakonitosti i pravde na svijetu.

          Istinoljubiv je, mrzi laži i prijevare. Utoliko nije prilagođen svijetu politike laži, prijevare i nasilja. Narod je svetaca ali i narodnih viteških junaka.

          Narod sklon radu ali i dokolici.

General Praljak je kristalizirani, supstancijalizirani izdanak takvog Hrvatstva. On nije slučajan, dapače on je morao izrasti iz karaktera i morala takvog naroda. Po zakonitosti filozofije povijesti i po naravi objektivizacije hrvatskog nacionalnog Bitka.

Više...

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata napala izjave Kolinde Grabar Kitarović.

 

UDOVICE RH KOLINDA

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata       

  napala izjave Kolinde Grabar Kitarović.

 

Otvoreno pismo Udruge udovica.

Poštovana gospođo predsjednice Republike Hrvatske,

iznenađeni smo i duboko povrijeđeni Vašom izjavom prilikom obraćanja javnosti u kojemu ste govorili o “pojedincima s rubova političkog spektra ili s rubova bilo kakvog razmišljanja“.

Vaša izjava je grubo povrijedila u prvom redu nas udovice hrvatskih branitelja, sve hrvatske braniteljice i branitelje, sve stradalnike iz Domovinskog rata, kao i sve one kojima su na srcu nacionalni interesi hrvatske države.

K tome, grubo ste se ogriješili o obveze, koje proizlaze iz Vašeg mandata kao predsjednice RH.

U svojem odgovoru medijima govorili ste o vrijeđanju i govoru mržnje, o ekscesima i o narušavanju javnog reda i mira.

Ničega od toga nije bilo na našem dostojanstvenom i mirnom prosvjedu. Mi smo samo održali jedan ponosit i domoljuban skup.

O Vašem gostu, gospodinu Aleksandru Vučiću, iznijeli smo samo neprijeporne i čvrste činjenice. Naše je pravo i dužnost ukazivati na te činjenice, kako zbog onih čiji je glas Vučićeva politika zauvijek ugasila, tako i zbog onih kojima ovu zemlju ostavljamo u nasljeđe. Mi smo u puno navrata naglašavali da smo za mir i dijalog, ali kako razgovarati s nepokajanim zločincem koji se nije ni malo odmaknuo od ideja koje su nam uzrokovale toliko zla?

Je li po Vama “rub bilo kakvog razmišljanja“ podsjećati na 15 tisuća mrtvih, od čega su 7 tisuća bili civili? Na 31 tisuću ranjenih? Na 402 ubijena djeteta i 1550 ranjene djece?
Je li eksces i govor mržnje podsjećanje na 150 masovnih grobnica u Hrvatskoj? Na više od 30 tisuća hrvatskih vojnika i civila, žena i djece, zatočenih u logorima u Vučićevoj Srbiji? Na više od 650 tisuća protjeranih iz svojih domova?

Je li narušavanje javnog reda i mira uzvikivati ime našeg razorenog i uništenog Grada Heroja – Vukovara, na našu nepreboljenu ranu, koja tako teško zacjeljuje?
Potpuno nam je nejasno, zašto ste nedopustivo i sramotno govorili o ljudima s ruba političkog spektra? Nama koji ne pripadamo ni jednom dijelu političkog spektra? Mi se ne borimo za vlast, jer što se politike tiče – naša jedina stranka je Hrvatska.

S druge strane, kad govorite o govoru mržnje koji dolazi iz Srbije, onda ne možete govoriti o marginalcima jer takve poruke dolaze od najvišeg vrha srbijanske vlasti. Laž, izvrtanje činjenica i neka, samo njima znana, istina nisu tek pojedinačni ekscesi, nego sustavna i kontinuirana politika, utemeljena na velikosrpskoj ideologiji. Tu politiku provode najbliži Vučićevi suradnici, a sažeta je u groznom refrenu “bit će mesa, klat ćemo Hrvate“
Žalosno je da Vi kao vrhovna zapovjednica hrvatske vojske, niste uočili kako se ovdje radi o puzajućoj agresiji na našu Domovinu i o zloćudnoj pripremi nekog budućeg rata.
Vi kao predsjednica Republike Hrvatske učinili ste nedopustivu povredu predsjedničke dužnosti dijeleći hrvatske građane na rubne i elitne. Vi ste predsjednica svih hrvatskih građana i ne smijete ih dijeliti ni po kojoj osnovi.

No, ako već nas svrstavate na marginu, pitamo Vas tko je onda po Vama elita? Jesu li to dezerteri, ratni profiteri, politički torbari, politički kameleoni, stranački podobnici, prodavači nacionalnog bogatstva, izdajnici nacionalnih interesa, utajivači poreza i lažni humanitarci.
Neshvatljivo je da vi s takvim prijezirom govorite o ljudima koji su Vam omogućili Vaš prestižni status.

Gospođo predsjednice, povijest ljudskog roda ne pamti državnog poglavara koji se odrekao svoje vojske. Ovako se nisu ponizili čak ni oni koji su gubili ratove. Vi ste predsjednica države koja je pobijedila u ratu, a pognuli ste glavu pred onim čija je država izgubila rat. Svojim istupom duboko ste nas povrijedili i produbili naše ionako nezacjeljive rane.
Ne želimo da ovo naše javno obraćanje i gnjev, koji ste izazvali svojim istupom, bilo tko iskoristi za svoje političke obračune. Od Vas ubuduće očekujemo ozbiljnu i odgovornu politiku koja će na prvo mjesto, uvijek i bez iznimke, staviti hrvatske nacionalne interese i temeljne vrijednosti Domovinskog rata.

Za Udrugu udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH
Grada Zagreba i Zagrebačke županije
Predsjednica Rozalija Bartolić.

Više...

Prijava or Sign up